Kalendarium

Här visar vi både händelser i Svärtinge scoutkår och arrangemang från Nordöstra Götalands scoutdistrikt.  Välj bland de olika kategorierna under menyn kategorier nedan för att få hjälp med att hitta det du letar efter.

 

Nov
27
tis
Äventyrarmöte – Julmys
Nov 27 kl. 18:00 – 20:00
Dec
1
lör
Distriktstyrelsemöte
Dec 1 kl. 11:00 – 15:00
Dec
9
sön
Adventsmingel @ Kontoret, Sensus
Dec 9 kl. 13:00 – 16:00
Scouterna och Scouternas folkhögskola i östra regionen tillsammans med Sensus bjuder in till fem olika adventsmingel i Sensus lokaler i Linköping. Under eftermiddagen bjuds det på julfika och macka, spännande möten, miniworkshops och möjlighet att ta del av det allra senaste inom Scouterna. Dessutom får du möjlighet att träffa Scouternas utvecklingskonsulenter, Sensus verksamhetsutvecklare och andra scoutkårer i närheten.

Inbjudan riktar sig till utmanarscouter, ledare och scoutkårsaktiva – så ta med hela gänget! Notera att det är öppet hus under eftermiddagen och ni väljer mellan vilka tider ni deltar. Adventsminglet är före KO-träffen (som är direkt efter minglet).

Miniworkshops

MINIWORKSHOP 1: Ledarskapsön – en snabbkurs i Scouternas ledarskapsutbildningar
Ledarskapsön är det symboliska ramverket för scoutledarutbildningar på Scouternas folkhögskola. Få en genomgång av de olika delarna av den fiktiva ön och inspiration och information om vilka utbildningar som finns.

MINIWORKSHOP 2: Åldersgruppernas symboliska ramverk
Symboler, böcker, och deltagandemärken – hur hänger de ihop egentligen? Och vad har Sensus med det hela att göra?

MINIWORKSHOP 3:Verksamhetsstöd från Sensus – så fungerar det!
Scouterna och studieförbundet Sensus har haft ett samarbete de senaste tio åren. Men vad innebär det egentligen för scoutkåren? Få information om hur ni skapar folkbildning genom er verksamhet och gynnar scouterna med programmaterial. Sensus verksamhetsutvecklare berättar.

MINIWORKSHOP 4: Hur syns scoutkåren i lokalsamhället?
Hur visar vi att vi är unga som gör världen bättre och hur kommunicerar vi enhetligt för att bli fler medlemmar i scoutkåren? Vi går igenom grunderna och ger tips på hur kåren kan lägga upp en plan för att utveckla sin externa kommunikation och synlighet.

Anmälan

http://www.scoutservice.se/adventsmingel

Facebookevenemang: https://www.facebook.com/events/558280184623460/

Ordförandeträff @ Kontoret, Sensus
Dec 9 kl. 16:30 – 20:00

Distriktsstyrelsen bjuder in Kårordförande och ytterligare en person per kår till träff den 9 december. På programmet står diskussioner om gemensamma frågeställningar och julmat. Vi vill också att ni tar med en plansch med bilder från er verksamhet.


Man ska anmäla sig var för sig. Så vi får rätt antal som kommer och rätt matpreferenser.

Sista anmälningsdag: 28/11

KO-träffjQuery(document).bind(‘gform_post_render’, function(event, formId, currentPage){if(formId == 55) {if(!/(android)/i.test(navigator.userAgent)){jQuery(‘#input_55_4′).mask(‘(999) 999-9999′).bind(‘keypress’, function(e){if(e.which == 13){jQuery(this).blur();} } );}} } );jQuery(document).bind(‘gform_post_conditional_logic’, function(event, formId, fields, isInit){} ); jQuery(document).ready(function(){jQuery(document).trigger(‘gform_post_render’, [55, 1]) } );

Jan
5
lör
Distriktstyrelsemöte @ Preliminärt
Jan 5 kl. 11:00 – 15:00
Jan
14
mån
Styrelsemöte
Jan 14 kl. 18:30 – 20:30
Jan
19
lör
Utbildning: Leda Patrull, del 2 @ Linköping
Jan 19 – Jan 20 heldag

Patrull är en spännande och rolig utbildning för dig som varit äventyrarscout i minst ett år. Här får du träna på att leda dig själv och dina jämnåriga kamrater i en patrull.
I den första delen ingår en hajk med en natt i vindskydd.

Läs mer och anmäl dig senast 12 oktober 2018 http://www.scouternasfolkhogskola.se/kurskatalog/ (filtrera på Östra)

 

Leda Patrull 2018

Feb
1
fre
Utbildning: Scoutfrossan @ Tallnäs Stiftsgård, Skilingaryd
Feb 1 – Feb 3 heldag
Helgen 2-3 februari 2019 bjuder Östra Regionen in dig som är ledare eller utmanare till en hejdundrande scoutfrossa!

Välkommen att frossa i scouting och fylla på med inspiration, kunskap, idéer och skratt för att få energi att fortsätta överträffa våra scouters förväntningar i varje möte.

Vi kommer bjuda på utbildningar, workshop & annat kul!

distrikt

 

Håll löpande koll på Norra Smålands hemsida.

Program

Pass 1: Lördag 09.00-12.30

Kurs: Leda Scouting Fortsätter pass 4 söndag fm
Kurs: Leda Avdelning del 1 Fortsätter pass 4 söndag fm samt helgen 30-31 mars 2019
Workshop: Trygga Möten Webbkursen krävs för att få diplomet

Pass 2: Lördag 13.30-15.30

Pass 3: Lördag 16.00-18.00

Anpassat ledarskap Bemöta barn med adhd och autism
Hantverk Testa olika enkla hantverk du kan göra på kåren
Lyckas med de svåra målspåren Hur får man in existens och kreativt uttryck i programmet?

Pass 4: Söndag – obs! olika tider

Leda Scouting forts. 09.00-12.00
Leda Avdelning forts. 08.00-12.30
Workshop Trygga Möten 08.30-12.00

Frossan avslutas med lunch söndag 12.30.

Under hela helgen kommer också finnas spontanprogram för dig som vill spela spel, ta del av material och böcker, pyssla eller diskutera med andra. Självklart kan du också ta en tur i den fina naturen runt Tallnäs.

Här kan du läsa mer om vår Leda scouting

Här kan du läsa mer om vår Leda avdelning

Plats: Tallnäs Stiftsgård

Vi håller till på Tallnäs Stiftsgård som ligger utanför Skillingaryd i Småland. Boende på vandrarhem kostar 250 kr/natt i flerbäddsrum (ta med lakan/handduk). Du som vill komma redan fredag kväll är välkommen att göra det. Den extra kostnaden för övernattning samt frukost betalar du då själv (250 + 68 kr).

Vill du hellre bo i hotellrum finns möjlighet, då ingår lakan/handduk. Den extra kostnaden för hotell betalar du själv (dubbelrum kostar 900kr för två personer).

Kostnad

För deltagare i Leda Avdelning är kostnaden 1050 kronor då denna kurs fortsätter ytterligare en helg utöver ”Frossan”. För deltagare i övriga kurser/workshops är kostnaden 760 kronor. I priset ingår övernattning lördag-söndag samt fika-lunch-fika-middag på lördagen och frukost-fika-lunch på söndagen samt kurslitteratur/kursmaterial.

Dacke, Norra Småland och Nordöstra Götalands Scoutdistrikt står för hela utbildningskostnaden för deltagare från sina distrikt – fint eller hur?

Det finstilta

Scouter som är medlemmar i Nordöstra Götaland, Norra Småland eller Dacke har förtur till platser fram till 15 december 2018. Finns det platser kvar efter det är scouter från andra regioner välkomna. Sista anmälningsdag är den 25 december 2018. Efter detta datum kan du överlåta bokad plats till annan scout från samma distrikt men inte avboka din plats. Notera att den person som övertar din plats även övertar exakt de kurser/workshops som du är anmäld till. Den som är anmäld men inte kommer på helgen får själv stå för deltagarkostnaden. Vi har satt en minimiålder på 17 år.

Anmälan

Av tekniska skäl ligger anmälan som tre olika ”kurser” i Scoutnet. Vill du både delta på en av kurserna (Leda Scouting eller Leda Avdelning) och på workshops på lördag eftermiddag gör du därför två anmälningar, först till rätt kurs och sen till workshoparna. Du betalar dock bara för kursen, vi stryker den andra avgiften.

När du anmäler dig till kursen så fyller du också i dina val kring boende och kost, när du sedan anmäler dig till workshops kan du välja rutan ”jag har redan meddelat detta i samband med kursanmälan” så slipper du skriva i allt igen.

Anmäl dig direkt i Scoutnet!
Välkomna önskar utbildarna i Dacke, Nordöstra Götaland och Norra Småland.  Samt de 3 distrikten i Östra regionen & våra konsulenter Adam & Linnea.

Mer info om kursen

Läs mer på Norra Smålands Scoutdistrikt hemsida.

Kontakt

Cecilia Ödman
cecilia.odman@gmail.com

Feb
2
lör
Distriktstyrelsemöte @ Preliminärt
Feb 2 kl. 11:00 – 15:00